Yoga flexibility

377D8F08-9B3D-45B3-805C-C6AE1907431F

Tijden

De lesuren kun je inzien in het Rooster.

Naast de dynamiek van vechtsporten zoals kickboksen en mixed martial arts (MMA), geloven we sterk in het belang van evenwicht en innerlijke rust. Daarom omarmen we ook de transformerende kracht van yoga in ons aanbod. 

Yoga reikt verder dan het louter fysieke en biedt een bron van balans die essentieel is voor het welzijn van lichaam en geest. Het versterkt niet alleen ons vermogen om fysieke uitdagingen aan te gaan, maar ook om innerlijke kalmte te cultiveren, wat van onschatbare waarde is, zowel op de mat als in het dagelijks leven. Door deze synergie van kracht, lenigheid en innerlijke harmonie willen we een holistische benadering bieden die de kern vormt van ons trainingsaanbod.

1. Fysieke Flexibiliteit en Lenigheid: Yoga omvat een reeks houdingen en rekoefeningen die de flexibiliteit en lenigheid van het lichaam vergroten. Deze verbeterde lenigheid is bijzonder nuttig bij vechtsporten, waar bewegingsvrijheid en wendbaarheid van essentieel belang zijn.

2. Spiersterkte en Uithoudingsvermogen: Yoga omvat houdingen die kracht en uithoudingsvermogen opbouwen. Dit helpt niet alleen bij het ontwikkelen van de fysieke kracht die nodig is voor vechtsporten, maar ook bij het opbouwen van het uithoudingsvermogen om langer en intensiever te kunnen trainen.

3. Ademhaling en Focus: Yoga legt grote nadruk op ademhalingstechnieken en concentratie. Deze vaardigheden kunnen nuttig zijn bij vechtsporten, waar ademhalingscontrole en mentale focus essentieel zijn tijdens gevechten en trainingen.

4. Stressvermindering en Emotioneel Welzijn: Yoga helpt bij stressvermindering en het vinden van innerlijke rust. Dit is zowel in de sportschool als in het dagelijks leven waardevol, omdat het kan bijdragen aan mentale kalmte en emotioneel welzijn.

5. Blessurepreventie en Herstel: Yoga kan bijdragen aan blessurepreventie door de spieren te versterken en de flexibiliteit te vergroten. Het kan ook helpen bij het versnellen van het herstel na intensieve trainingen of gevechten.

6. Algemene Gezondheid: Naast de specifieke voordelen voor vechtsporten, draagt yoga bij aan de algemene gezondheid. Het versterkt het immuunsysteem, verbetert de houding en kan bijdragen aan een algeheel gevoel van welzijn.

In essentie biedt yoga een holistische benadering van de gezondheid, waarbij zowel het fysieke als het mentale welzijn in balans wordt gebracht. De vaardigheden en voordelen die je uit yoga haalt, kunnen van onschatbare waarde zijn, zowel op de mat tijdens vechtsporten als daarbuiten in het dagelijks leven.

Je kunt je voor deze les inschrijven in de Agenda.