Over ons

Een Dojo is niet alleen een plek om te trainen, maar ook een omgeving waar respect, discipline en gemeenschap centraal staan. Bij Fit-Fight Dojo omarmen we deze waarden, waarbij we niet alleen streven naar fysieke fitheid, maar ook naar mentale kracht en respect voor elkaar.

Bij Fit-Fight Dojo heten we je van harte welkom in onze toegewijde vechtsportschool, waar de passie voor kickboksen en gerelateerde vechtsporten centraal staat.
Als je onze sportschool betreedt, zul je direct de inspirerende atmosfeer voelen die je motiveert om te trainen. Ons aanbod beperkt zich niet alleen tot kickboksen. Onze trainingsprogramma’s zijn zorgvuldig samengesteld om toegankelijk te zijn voor iedereen, ongeacht je ervaring, zodat je het beste uit jezelf kunt halen.

Fit-Fight Dojo is een plek waar we streven naar inclusiviteit en laagdrempeligheid. Iedereen is welkom, of je nu een recreant bent die gewoon fit wil blijven of een serieuze atleet die de ring wil betreden. We bieden een veilige omgeving waar je jezelf kunt ontwikkelen, terwijl we ook erkennen dat serieuze aspiraties vereisen dat je hard traint om je doelen te bereiken.

Bovendien hebben we veel aandacht besteed aan de uitstraling van onze sportschool, zodat je bij binnenkomst meteen geïnspireerd raakt om te trainen.

Ongeacht leeftijd helpen onze zorgvuldig ontworpen trainingsprogramma’s mensen van verschillende leeftijden bij het transformeren van de ‘3 V’s’ Vluchten, Vechten of beVriezen. Deze aanpak cultiveert niet alleen fysieke kracht maar versterkt ook de mentale veerkracht, waardoor onze leden, jong en oud, de moed, zelfvertrouwen en vaardigheden ontwikkelen om assertief hun grenzen aan te geven in zowel training als het dagelijks leven.
Wij leggen daarbij speciale nadruk op het vermijden van situaties waarin confrontatie mogelijk is, en moedigen onze leden aan om geweldloze oplossingen te zoeken. Vluchten is onze eerste strategie in geval van dreiging, maar we leren ook het belang van Vechten wanneer nodig, zonder te beVriezen.

Het Ontstaan van Fit-Fight Dojo

In het ontstaansverhaal van Fit-Fight Dojo zien we het indrukwekkende traject van Mutlu Karabulut na zijn afscheid van de competitieve sport. Als een vechter die lange tijd onder de legendarische Peter Aerts heeft gevochten en talloze kampioenstitels in Nederland en ver daarbuiten heeft veroverd, werd Karabulut een gevestigde naam in de vechtsportwereld. Na zijn competitieve carrière heeft hij zijn passie voor kickboksen internationaal voortgezet, met kickbokswedstrijden over de hele wereld, waaronder locaties als Zuid-Afrika, Hongkong, Turkije en Tenerife. Hij heeft zelfs deelgenomen aan prestigieuze evenementen zoals de K1 & It’s Showtime. Dit rijke en gevarieerde ervaringsniveau draagt bij aan de expertise die Fit-Fight Dojo biedt aan al zijn leden.

Na zijn actieve carrière begon hij zijn eigen beveiligingsbedrijf en bracht hij jaren door in verschillende horecazaken. Maar het vaderschap van twee jonge kinderen wekte een verlangen naar een meer gestructureerd leven met reguliere werktijden. Het was op dat keerpunt in zijn leven dat Karabulut besloot zijn schat aan kennis en ervaring in te zetten voor een nieuw avontuur: het oprichten van zijn eigen sportschool.

Met zijn reputatie als een bekende vechter in zowel Nederland als in het buitenland, bracht Karabulut niet alleen zijn fysieke vaardigheden, maar ook zijn passie voor vechtsport en zijn streven naar excellentie naar Fit-Fight Dojo. Zo begon het verhaal van onze sportschool, gedreven door zijn inzet om anderen te inspireren en te helpen bij het bereiken van hun eigen doelen.

In 2014 begon Fit-Fight Dojo bescheiden, in een kleine gymzaal in de Hasseler Es. Met keihard werken en de onvermoeibare inzet van onze leden zijn we gegroeid en hebben we geruime tijd aan de Bataafse Kamp in Hengelo gezeten. Nu, sinds januari 2021, hebben we een nieuw onderkomen aan de Oude Boekeloseweg in Hengelo. Hier bieden we ruimte voor nog meer mogelijkheden en kunnen we diverse vechtsportgerelateerde trainingen aanbieden. Al onze trainingen richten zich op een combinatie van kracht, explosiviteit en uithoudingsvermogen.

Ruime sportschool

Met onze nieuwe locatie aan de Oude Boekeloseweg in Hengelo beschikken we nu over meerdere trainingsruimtes, waaronder twee specifieke zones voor verschillende trainingsdoeleinden. Ten eerste hebben we de kickboks ruimte, compleet met een ring en een uitgebreid assortiment bokszakken. Daarnaast hebben we een aparte MMA/fitness ruimte, waar echte kooi hekken zijn geplaatst om je volledig onder te dompelen in de sportieve sfeer.

Bovendien bieden we ouders met kinderen de mogelijkheid om alle kinderen tegelijkertijd te laten trainen, wat een handige optie is om het trainingsproces voor het hele gezin soepel te laten verlopen. Dit stelt ons in staat om flexibele en gunstige trainingsuren aan te bieden, waardoor je zelfs meerdere trainingen binnen één uur kunt volgen. Ons doel is om Fit-Fight Dojo laagdrempelig te maken en toegankelijk voor iedereen, zodat iedereen de voordelen van zelfverdediging en vechtsport kan ervaren.

Onze Trainers

Bij Fit-Fight Dojo worden onze trainers niet alleen gekozen om hun vaardigheden op het gebied van sport en fitness, maar ook om hun passie voor het ontketenen van het beste potentieel bij onze leden. Elke trainer brengt een unieke set ervaringen en kwalificaties mee naar onze dojo, waardoor we een divers team hebben dat in staat is om verschillende trainingsmethoden aan te bieden. Ze zijn gedreven om onze leden te helpen groeien, zowel fysiek als mentaal, en om hen te ondersteunen bij het behalen van hun persoonlijke doelen.

Onze trainers vormen een vast en hecht team dat al onze leden kent en daardoor weet hoe ieder zich kan ontwikkelen en op welke punten er gelet moet worden om verder te kunnen groeien. Weten wie je leden zijn, en hen helpen zich te ontwikkelen, is ontzettend belangrijk om te groeien in de sport. Dankzij deze persoonlijke benadering kunnen onze trainers optimaal inspelen op de behoeften van onze leden en hen begeleiden naar hun beste prestaties.

Onze trainers zijn niet alleen ervaren in het begeleiden van atleten van alle niveaus, maar ze zijn ook meesters in motivatie en inspiratie. Ze begrijpen dat sporten meer is dan alleen fysieke activiteit; het is een reis naar zelfverbetering en welzijn. Door een ondersteunende en positieve omgeving te creëren, stimuleren onze trainers een gevoel van gemeenschap binnen onze dojo, waar iedereen wordt aangemoedigd om zijn grenzen te verleggen en het beste uit zichzelf te halen. Met hun toewijding aan het succes van onze leden, zijn onze trainers de drijvende kracht achter de transformaties die plaatsvinden in de levens van degenen die deelnemen aan onze programma’s.

Een Sterke Gemeenschap

Bij Fit-Fight Dojo gaan we verder dan fysieke training. We zijn vastbesloten om op te komen voor de zwakkeren in onze maatschappij en verzetten ons krachtig tegen pesten en pestgedrag. We creëren een omgeving waarin iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt.
Al onze leden begrijpen dat alle technieken in het begin best moeilijk kunnen zijn, en ze zijn toegewijd om je te helpen leren. Onze gemeenschap staat altijd klaar om je te ondersteunen op je reis. Samen bouwen we aan een sterke gemeenschap die inclusie en respect omarmt.

Bovendien zorgen we ervoor dat iedereen die bij ons traint altijd iemand vindt om mee samen te trainen, dus het is geen probleem als je alleen komt.
Investeer in jezelf en kom bij ons langs! Samen werken we aan het bereiken van je doelen en dragen we bij aan een betere samenleving.

De sfeer bij Fit-Fight Dojo is ontzettend goed, het trainen is er heerlijk!

Rico Verhoeven en Mutlu Karabulut
Rico Verhoeven en Mutlu Karabulut

Ons Team

Mutlu Karabulut

Kickboks Trainer

 

BoyBoy Martin

Kickboks trainer

Robert Kurlowitcz

Braziliaans Jiujitsu trainer – Zwarte band 2e dan

MMA trainer

Bart Kuipers

Bokszak / Muay Thai

Yade Kilisli

Fitnesstrainster BBB (buik, billen en benen).

Amir Zahmatkesh

Braziliaans Jiu-Jitsu trainer Bruine band

Danil Serdjoek

Boks trainer

Kim Kuijvenhoeven

Dames Braziliaans Jiujitsu

Lisa & Joséphine

Yoga docenten

Stef Nieuwman

Kids Braziliaans Jiujitsu trainer

Joseph

Kids Fit-Kickboxing trainer

Douwe Dijkstra

Kickboks trainer