MMA

IMG_0871

Tijden

De lesuren kun je inzien in het Rooster.

Tarieven


MMA wordt vaak aangekondigd als de snelstgroeiende sport ter wereld en combineert worstelen en vechtsporten met stoten en schoppen tot één complete discipline, inclusief technieken uit Thaiboksen, Taekwondo, Judo, Braziliaans Jiu Jitsu en Boksen. Hoewel de hedendaagse MMA nog niet zo oud is, heeft MMA zich fenomenaal verspreid met de groei van TV en het internet, zijn de wortels terug te voeren tot het oudere Pankration wat tijdens de Olympische Spelen werd beoefend.

Hedendaagse MMA werd wereldwijd vooral bekend doordat de Amerikaanse tv de “Ultimate Fighting Championship (UFC)” uit zond. De UFC 1ging in 1993 van start met onze eigen Gerard Gordeau en Remco Pardoel volgde al snel in UFC 2. De show bracht verschillende beoefenaars uit verschillende vechtsport disciplines samen om te bepalen welke stijl het meest dominant zou zijn. In 2001 nam Zuffa LLC de UFC over en werkte samen met regelgevende instanties van de staat om de Unified Rules of Mixed Martial Arts te ontwikkelen en te implementeren, waardoor MMA een legitieme eigen sport werd.

Terwijl technieken van zes hedendaagse Olympische sporten aanwezig zijn in MMA (boksen, freestyle worstelen, Grieks-Romeins Worstelen, Taekwondo, Judo en Karate), leren MMA-studenten tegenwoordig en combinatie van vechtsporten technieken die het meest succesvol bleken te zijn.

In 2014 introduceerde IMMAF de eerste Unified Amateur MMA-regels ter wereld.

Misschien wel twee van de meest bepalende elementen van de professionele en amateursport zijn de toestemming om een ​​neergehaalde tegenstander te slaan (grondspel) en het gebruik van een omheinde omheining om de atleet en de integriteit van de wedstrijd te beschermen.

Mixed Martial Arts

Je kunt je voor deze les inschrijven in de Agenda.