Grappling

IMG_4712

Tijden

De lesuren kun je inzien in het Rooster.

Grappling is een term die wordt gebruikt om de fysieke interactie tussen twee deelnemers in gevechtsporten te beschrijven. Het omvat technieken waarbij deelnemers proberen controle te krijgen over elkaars lichaam, positie en beweging zonder gebruik te maken van stoten en trappen. Grappling richt zich voornamelijk op grondgevechten, waarbij de deelnemers op de grond liggen en strategische technieken gebruiken om dominantie te bereiken over hun tegenstander. Dit kan onder andere klemmen, verwurgingen, grepen en positionele controle omvatten.

Braziliaans Jiujitsu (BJJ) is een van de vechtsporten die sterk geassocieerd wordt met grappling. In feite kan worden gezegd dat Grappling de basis vormt van BJJ. Een belangrijk onderscheid tussen BJJ en Grappling is het gebruik van een gi, een traditioneel Japans gevechtsuniform, in BJJ. BJJ zonder GI, ook wel bekend als “No-Gi BJJ,” is vergelijkbaar met Grappling omdat het zich richt op dezelfde grondtechnieken en positionele controle, maar zonder het gebruik van de GI.

Beide Grappling en No-Gi BJJ benadrukken technische vaardigheden, kracht, behendigheid en strategische denken op de grond. Ze worden vaak beoefend als sportieve competities en zijn ook waardevol voor zelfverdediging en persoonlijke veiligheid. De keuze tussen Grappling en No-Gi BJJ hangt vaak af van de voorkeuren van de beoefenaar en de stijl van training die ze willen volgen.

Je kunt je voor deze les inschrijven in de Agenda.