Functional Krachttraining/ Circuittraining

289BE0AD-931D-4646-90E1-6BBB3EAB281F

Tijden

De lesuren kun je inzien in het Rooster.

Tarieven


Tarieven voor alle Dojo lessen
1 x per week €25,00
2 x per week €35,00
Onbeperkt    €45,00

 

Functional krachttraining
Wat houdt Functional Krachttraining in? Bij Functional Krachttraining wordt aandacht besteed aan bewegingen die wij dagelijks uitvoeren, zoals o.a. joggen, wandelen, tillen, springen, draaien, klimmen, staan etc. Deze verschillende dagelijkse bewegingen voegen wij samen om een Fitness-challenge te ontwikkelen, waarbij wij als doel hebben om jouw lichaam fit te houden en je dagelijks leven te verlichten. Hierbij gaat het niet alleen om het vergroten van de kracht van een specifieke spiergroep, maar gaat het voornamelijk om een betere samenwerking tussen het centrale zenuwstelsel en alle spieren die betrokken zijn bij het bewegen.

Met deze manier van trainen, kun je dus ook jouw prestaties bij het sporten verbeteren en je lichaam op een gelijkmatige wijze versterken. Omdat een specifieke functionele krachttraining afhangt van het soort sport, is het van belang om de bijbehorende bewegingen en spiergroepen van een sport goed in kaart te brengen. Een Functional Krachttraining gericht op kickboksen, zal anders zijn dan die van bijvoorbeeld voetbal of wielrennen. Doordat er op de juiste en effectieve manier getraind wordt, kunnen blessures worden voorkomen.

Een ander kenmerk van deze trainingsmethode is dat het erg gevarieerd is. Deze trainingsmethode bestaat dan ook o.a. uit veel verschillende cardio- en krachtoefeningen, waarbij de mogelijkheid is om gebruik te maken van makkelijke tot moeilijke sporttoestellen/materialen.

Om de gewenste resultaten te bereiken, is er binnen onze open dojo de mogelijkheid om deze trainingen te volgen onder begeleiding in groepsverband of zelfstandig en/of in duo’s. Indien er voor wordt gekozen om zelfstandig of in duo’s te trainen, dan kan er gebruik gemaakt worden van de door ons vooraf opgestelde trainingsschema’s die wekelijks verschillen. Een voordeel van trainen in groepsverband is dat het een motiverend en educatief karakter heeft.

Je kunt je voor deze les inschrijven in de Agenda.