Kickboks Techniek (Dutch Style Kickboxing)

23A7E1CE-F65A-4756-BEF9-71E8EE1E32D0

Tijden

De lesuren kun je inzien in het Rooster.

Voor alle leeftijden vanaf 15 jaar.


Bij Fit-Fight Dojo streven we ernaar om een inclusieve omgeving te creëren waarin iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of ervaringsniveau, zich kan ontwikkelen in de kunst van het kickboksen. Onze techniektraining is geïnspireerd door de legendarische Nederlandse kickbokshelden en omarmt de Dutch Style Kickboks technieken.

Dutch Style Kickboksen staat bekend om zijn agressieve en technisch hoogstaande benadering, met een sterke nadruk op combinaties, beenwerk en het effectief gebruik van stoten en trappen. Het legt ook veel nadruk op het clinchen, waarbij korte afstandstechnieken worden gebruikt om de tegenstander te controleren en te domineren.

Dutch Style Kickboksen, ook bekend als Dutch Kickboxing, staat erom bekend dat het goede en effectieve stoot- en trapcombinaties ontwikkelt. Deze stijl van kickboksen, ontwikkeld in Nederland, heeft wereldwijd erkenning gekregen vanwege zijn succes in professionele vechtsportcompetities. Het staat bekend om zijn no-nonsense aanpak en focus op het winnen van gevechten door middel van technische vaardigheden en strategieën.

Door middel van herhalingen en gedegen uitleg helpen we onze leden om deze technieken onder de knie te krijgen, waardoor ze zich zelfverzekerd en bekwaam voelen in zowel sportieve als zelfverdedigende situaties. Onze aanpak om dit te realiseren omvat verschillende belangrijke pijlers:

1. Grondige Techniek Training: Onze instructeurs bieden uitgebreide uitleg tijdens de techniektraining, waardoor zowel beginners als gevorderden begrijpen hoe ze effectieve Dutch Style Kickboks technieken kunnen toepassen.

2. Sparren met Plezier en Educatie: Tijdens het sparren moedigen we leden aan om op een speelse en educatieve manier met elkaar om te gaan, waardoor ze de juiste bewegingen, dekking en tactieken ontwikkelen.

3. Zelfverdediging als Doel: Onze lessen leren effectieve zelfverdedigingstechnieken die toepasbaar zijn in echte situaties, gebaseerd op vechtsportprincipes. We bieden een veilige omgeving voor alle niveaus en onze instructeurs zijn toegewijd aan het verbeteren van de vaardigheden van elke leerling.

4. Inclusiviteit en Sportiviteit: We verwelkomen mensen van alle leeftijden en geslachten en benadrukken sportiviteit en respect in onze lessen. Onze vechtsport combineert effectieve technieken en strategieën om gevechten te winnen. Of je nu nieuw bent of ervaren, onze lessen bieden een ondersteunende en uitdagende omgeving om je vaardigheden te ontwikkelen.

Met een sterke focus op educatie, veiligheid en sportiviteit bieden we een omgeving waarin iedereen, ongeacht leeftijd of geslacht, kan gedijen. Ons doel is om de traditie en effectiviteit van Dutch Style Kickboksen te behouden, terwijl we een ondersteunende en inclusieve gemeenschap opbouwen waarin iedereen zijn vaardigheden kan ontwikkelen en verbeteren.

Je kunt je voor deze les inschrijven in de Agenda.