Dames BJJ / Grappling

IMG_1911

Tijden

De lesuren kun je inzien in het Rooster.

Braziliaans Jiujitsu (BJJ) en Grappling zijn van onschatbare waarde voor vrouwen om te leren, vooral met het opmerkelijke vermogen dat ze bieden om een kleinere en minder sterke persoon in staat te stellen te zegevieren over een grotere, sterkere tegenstander. Deze disciplines bieden tal van voordelen, met inbegrip van zelfverdediging:

  1. Effectieve Zelfverdediging: BJJ en Grappling bieden praktische zelfverdedigingstechnieken die van onschatbare waarde kunnen zijn in noodsituaties. Je leert hoe je jezelf kunt verdedigen en ontsnappen aan een tegenstander die verkeerde bedoelingen heeft.
  2. Kracht en Controle: Deze disciplines leren je hoe je controle kunt uitoefenen over een tegenstander zonder fysiek sterker te zijn. Het gaat om techniek, niet om kracht, waardoor vrouwen zich effectief kunnen verdedigen ongeacht hun fysieke kracht.
  3. Zelfvertrouwen: Door het beheersen van BJJ en Grappling-technieken vergroot je je zelfvertrouwen. Dit zelfvertrouwen straal je uit, wat een afschrikkende werking kan hebben op potentiƫle aanvallers.
  4. Mentale Scherpte: Je ontwikkelt strategisch denken en snelle besluitvorming, wat ook van pas kan komen in stressvolle situaties.
  5. Zelfbeheersing en Rust: BJJ en Grappling leren zelfbeheersing en kalmte, zelfs onder druk. Dit is cruciaal bij zelfverdediging, omdat het voorkomt dat je in paniek raakt.
  6. Gemeenschap en Ondersteuning: BJJ- en Grappling-scholen vormen vaak hechte gemeenschappen waarin vrouwen zich gesteund voelen en van elkaar kunnen leren. Dit creƫert een omgeving waarin empowerment en solidariteit centraal staan.

In situaties waarin persoonlijke veiligheid een zorg is, bieden BJJ en Grappling vrouwen de tools om zichzelf te beschermen en ontsnappen aan gevaar. Het gaat niet alleen om fysieke vaardigheden, maar ook om mentale kracht en zelfvertrouwen. Het leren van deze disciplines kan een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn en de veiligheid van vrouwen.

Je kunt je voor deze les inschrijven in de Agenda.