SuperSet Fitness

A52E6A11-1D3F-4FFB-90CB-6F9A703F0597

Tijden

De lesuren kun je inzien in het Rooster.

Tarieven


Super sets:

Een Superset is een bekend begrip in de fitness. Het snel afwisselen van 2 oefeningen met elkaar. Kenmerkend is vaak dat er weinig rust plaats vindt tussen supersets: je doet je set van de ene oefening, en gaat direct door naar de volgende.
Verder is het gebruikelijk om 2 verschillende lichaamsdelen met elkaar afwisselen (zoals de biceps + triceps of borst + lats), maar dezelfde spiergroep wordt ook wel eens getraind met een superset (bv. een push-up direct opgevolgd door een cable fly voor de borst). Rust wordt meestal pas genomen nádat de superset is afgerond.

Een superset in fitness is een trainingsmethode waarbij twee verschillende oefeningen direct na elkaar worden uitgevoerd zonder rust tussen beide oefeningen. Deze oefeningen kunnen gericht zijn op dezelfde spiergroep (bijvoorbeeld een superset van bicepskrullen en hammer curls) of op tegenovergestelde spiergroepen (bijvoorbeeld een superset van bicepskrullen en tricep dips). Supersets zijn ontworpen om de intensiteit van de training te verhogen en de efficiëntie te verbeteren.

Supersets kunnen zeker nuttig zijn bij de beoefening van vechtsporten, mits ze goed worden toegepast en begeleid. Hier zijn enkele redenen waarom supersets gunstig kunnen zijn voor vechtsporters:

  1. Conditie en Uithoudingsvermogen: Supersets kunnen bijdragen aan een betere cardiovasculaire conditie en uithoudingsvermogen, wat cruciaal is voor vechtsporten waarin je fysiek intensief moet presteren.
  2. Tijdbesparing: Supersets stellen je in staat om meer werk in minder tijd te verzetten, wat handig kan zijn als je een intensieve vechtsporttraining wilt combineren met fitness.
  3. Kracht en Uithoudingsvermogen: Supersets kunnen zowel de kracht als het uithoudingsvermogen van verschillende spiergroepen verbeteren, wat essentieel is voor vechtsporten waarbij je snelle explosieve bewegingen en langdurige inspanningen nodig hebt.

Het is bemoedigend dat je goed wordt begeleid door onze trainer, want de juiste begeleiding is van groot belang om de juiste oefeningen te selecteren en de technieken correct uit te voeren. Onze trainer kan ook helpen bij het aanpassen van supersets aan de specifieke behoeften en doelen van vechtsportbeoefenaars. Dit kan resulteren in een effectieve en veilige training die de prestaties in vechtsporten kan verbeteren.

Je kunt je voor deze les inschrijven in de Agenda.